Vianočná šípka 2018

05.01.2019 17:17

Už po jedenástykrát sme sa stretli na konci roku na tradičnom koncoročnom turnaji pod názvom Vianočná šípka. V sobotu 29. decembra sme sa zišli v počte 28 hráčiek a hráčov. Potešila účasť hráčov z Nižnej a Hruštína. Vylosovali sme štrnásť dvojíc, ktoré boli rozdelené do troch skupín.

 

Skupinu A ovládla bez jedinej prehry dvojica Juraj Pribula - Juraj Lenart. Druhé miesto s jednou prehrou, obsadila dvojica Dušan Homola – Vladimír Macko. Postup si tretím miestom s dvomi prehrami vybojovala aj dvojica Jaroslav Jancek – Peter Kršák. Postup ušiel dvojiciam na štvrtom Michal Socha - Ján Rakús a na piatom mieste Milan Mateček - Martina Tomičková.

Skupinu B vyhrala s jednou prehrou dvojica Pavol Šeling – Jakub Hábek. Jednu prehru na svojom konte mala aj druhá dvojica Ľuboslav Suchánek – Milan Paluga. Tretie postupové miesto s dvomi prehrami obsadila dvojica Martin Ondruš - Jozef Laštík. Postup len o skóre unikol štvrtej dvojici Maroš Lacko - Pavol Granatier. Posledné miesto obsadila dvojica Katarína Lehotská - Ivan Kubačka.

Skupinu C vyhrala dvojica Piotr Piatkowski - Štefan Zeman, len o skóre pred dvojicami Jakub Luši - Ľubomír Žuffa a Marika Pribulová - Peter Hrdlička. Dve prvé dvojice postupovali do pavúka. Druhé oči pre plač zostali poslednej dvojice Ján Mikita - Peter Kučerík.

 

Štvrťfinále prinieslo štyri pekné zápasy. Dvojica Šeling - Hábek zdolala dvojicu Jancek - Kršák 2:0. Pribula - Lenart zdolali dvojicu Ondruš - Laštík 2:1. Suchánek - Paluga si takisto 2:1 poradili s dvojicou Luši - Žuffa. Do tretice výsledok 2:1 priniesol zápas, ktorý vyhrali Piatkowski - Zeman proti Homola - Macko.

V semifinále Pribula – Lenart zdolali Suchánka s Palugom 2:1. Druhé semifinále prinieslo rovnaké skóre 2:1 pre dvojicu Šeling – Hábek nad Piatkowskim s Zemanom.

V zápase o tretie miesto sa po výsledku 2:0 radovala dvojica Suchánek – Paluga nad Piatkowskim a Zemanom.

 

Finále prinieslo jednoznačný zápas. V tento deň na dvojicu Jurajov Pribula a Lenart nemal nik. Po hladkom víťazstve 3:0 nad dvojicou Šeling - Hábek, sa mohli radovať z celkového víťazstva. Druhé miesto tak obsadila dvojica Pavol Šeling – Jakub Hábek.

GRATULUJEM

 

Ďakujem všetkým hráčom, divákom, mojej manželke a Ibke za skvelú živánsku. O rok hádam opäť.

 

Ešte chcem poďakovať Marike a Jurajovi Pribulovcom za darček, za ktorý som nesmierne vďačný. ĎAKUJEM