Siedme až deviate kolo DLJ 2017/18

25.01.2018 18:25

Siedme kolo sme hrali v sobotu 25. novembra a prišlo sedemnásť hráčov. Prvý krát medzi nás zavítal dolnokubínčan Ján Mikita. Potešila aj účasť Stanislava Bartoša z Vrútok. Turnaj priniesol pekné zápasy a obvyklé meno v kolonke víťazov. Tretie miesto obsadil Peter Hrdlička, ktorý v zápase o tretie miesto nestačil na Mareka Baču. Finále prinieslo súboj dvojice Marek Bača a Tibor Praštiak. Marek to mal ťažšie, kedže postupoval z "B" strany pavúka. Ak chcel pomýšlať na víťazstvo musel Tibora zdolať dvakrát. Podarilo sa. Marek porazil Tibora dvakrát, v rozhodujúcom zápase 3:2 a tešil sa z víťazstva. Turnaj priniesol dve 180-ky v podaní Mareka Baču a jednu pridal Juraj Lenart. Zavretie nad sto ukázal Stanislav Bartoš - 112 (T18-18-D20).

Jediné decembrové kolo sme hrali v sobotu 9. decembra. Účasť 16 hráčov potešila. Po prvý krát medzi nás zavítal Jozef Draganovský a po dlhej dobe Jozef "Dodo" Krška. Z Martina sa prišiel na turnaj pozrieť Stano Sahajda. Príjemne prekvapil Ján Mikita, ktorý obsadil pekné štvrté miesto. Tretie miesto si pripísal Tomáš Paľa. Finále prinieslo súboj momentálne dvoch najlepších hráčov z Dolného Kubína. Jozef Laštík zdolal v prvom finále Mareka Baču 3:1 a vynútil si opakované finále. Marek sa však prebral, a nedopustil nové meno v kolonke víťaza v tejto sezóne DLJ a Jozefa porazil 3:1. Tentokrát nepadla ani jedna 180-ka. Jozef Laštík sa pripomenul jednou 171. Zavretie nad sto boli dve Ľubo Ondrík 115 (T19-18-D20) a Marek Bača 100 (T20-20-D10).

Polovicu súťaže, teda deviate kolo sme odohrali 6. januára. Prišlo 19 hráčiek a hráčov. Potešila účasť rodiny Pribulovcov. Finále turnaja prinieslo súboj dvoch vedúcich hráčov v rebríčku DLJ. Marek Bača vo finále nedal Ľubovi Suchánkovi šancu a po víťazstve 3:1 ho vystriedal na čele rebríčka DLJ. Tretie miesto obsadil  tretí v celkovom rebríčku Peter Hrdlička. Turnaj priniesol tri 180-ky. Dve hodil Peter Hrdlička a jednu pridal Ľubo Suchánek. "117 som zaprel" - skonštatoval Dušan Homola (T19-20-D20). Nedá mi nespomenúť, že Vlado Macko vyhral leg.