O pohár "U Novinára 2012"

27.08.2012 13:09

V sobotu 25.8. sa uskutočnil tento turnaj dvojíc. Hralo sa systémom 2 x dvojhra 501 D.O. a v prípade nerozhodného stavu štvorhra 701 M.O. na jeden displej. Za účasti šiestich dvojíc bol k videniu veľmi dobrý a príjemný turnaj. K favoritom turnaja patrila dvojica Milan Dudáš - Katarína Nagyová, Róbert Prokein - Tibor Praštik a Michal Juráš - Peter Hrdlička. Prekvapiť mohla dvojica Ján Rakús - Matúš Faglic, ale aj na poslednú chvíľu zložené dvojice Jakub Luši - Vladimír Macko a Martin Ondruš - Pavol Líška.

Hralo sa systémom každý s každým a prví dvaja postúpili do finále. Jednu prehru v skupine si pripísali dvojice Michal Juráš - Peter Hrdlička a Milan Dudáš - Katarína Nagyová a spoločne postúpili do finále. Poradie na ďalších miestach : 3. Rakús - Faglic, 4. Luši - Macko, 5. Prokein - Prštiak, 6. Ondruš - Líška.

Finále bolo zaujímave. Milan Dudáš hladko zdolal Petra Hrdličku 2:0 a Michal Juráš rovnakým výsledkom Katarínu Nagyovú. Rozhodovala teda štvorhra 701 M.O.. A tá bola veru dramatická. Za stavu 1:1 na legy prišlo zatváranie a nervy pracovali. Žiaľ dvojica Michal Juráš – Peter Hrdlička to nezvládla a prehrala túto hru a aj celý zápas. Tak sa z celkového víťazstva tešila dvojica Milan Dudáš – Katarína Nagyová.

Podrobné výsledky nájdete v sekcii "Výsledky".