Vianočná šípka 2015

21.02.2016 18:19

Tento tradičný koncoročný turnaj spojený s kapustnicou sa uskutočnil v stredu 30.12.2015. Prihlásilo sa šestnásť hračov, z ktorých sme vylosovali osem náhodných dvojíc. Hneď po losovaní sa medzi najväčších favoritov zaradili dvojice Ivan Černek - Marek Bača a Jakub Hábek - Jozef Laštík.


V skupine Ô (vokáň :) sa z víťazstva tešila spomínana dvojica Ivan Černek - Marek Bača. Postupne porazili dvojice Anton Lofaj - Ján Rakús a Juraj Pribula - Peter Hrdlička rovnako 2:1. Dvojicu Jaroslav Bača - Milan Mateček hladko 2:0. Druhé postupové miesto obsadila dvojica Juraj Pribula - Peter Hrdlička. Anton Lofaj - Ján Rakús si odniesli tesnú prehru 1:2 a dvojica Jaroslav Bača - Milan Mateček prehru 0:2. Tretie miesto obsadili Anton Lofaj - Ján Rakús, keď v ostatnom súboji v skupine porazili na štvrtom mieste umiestnenú dvojicu Jaroslav Bača - Milan Mateček tesne 2:1.

V skupine Ň (veľkou ň :) bol o postup tuhý boj. Tri dvojice vyhrali po dva zápasy a o poradí rozhodovalo skóre. Z víťazstva a postupu sa tešila dvojica Milan Špirko - Ludvik Svoboda. Zdolali Ivanu Kubačku - Mariku Pribulovú 2:0 a dvojicu Martin Ondruš - Stanislav Valentíny 2:0. Prehrali s dvojicou Jakub Hábek - Jozef Laštík 1:2. Druhé miesto a postup si zabezpečila dvojica Jakub Hábek - Jozef Laštík. Porazili dvojicu Ivan Kubačka - Marika Pribulová 2:0 a podľahli dvojici Martin Ondruš - Stanislav Valentíny 1:2. Smútok zostal v očiach dvojice Martin Ondruš - Stanislav Valentíny, napriek dvom výhram obsadili tretie miesto. Porazili dvojicu, ktorá obsadila štvrté miesto Ivan Kubačka - Marika Pribulová 2:1. 

V prvom semifinále sa stretli Černek - Bača M. s Hábek - Laštík. Hralo sa na tri víťazne legy. Ivan Černek - Marek Bača vyhrali 3:1. V druhom semifinále sa z víťazstva tešila dvojica Milan Špirko - Ludvik Svoboda. Rovnakým výsledkom 3:1 zdolali Juraja Pribulu - Petra Hrdličku.

Zápas o tretie miesto, súboj sklamaných semifinalistov sa stal korisťou dvojice Juraj Pribula - Peter Hrdlička. Porazili dvojicu Jakub Hábek - Jozef Laštík 3:0.

Finále prinieslo pekný súboj a celkom jednoznačný triumf dvojice Ivan Černek - Marek Bača. Presnejšie 4:1 pre spomínanú dvojicu. Druhé miesto zostalo pre prekvapenie turnaja Milan Špirko - Ludvik Svoboda. Víťazom gratulujem, česť porazeným.

Jednou stoosemdesiatkou sa nám pripomenul Marek Bača z víťaznej dvojice a finalista Milan Špirko. 

Ďakujem všetkým, hlavne priležitostným hráčom :) Ludvik Svoboda, Ivan Kubačka a Stanislav Valentíny. Pevne verím, že sa o rok stretneme opäť.