Trináste až pätnáste kolo DLJ 2016/17

04.05.2017 06:59

Trináste kolo sme hrali netradične v piatok 24. marca. Do súťaže sa prihlásilo 14 hráčov. Po dlhšej dobe sa objavil Tibor Praštiak. Turnaj nepriniesol ani jednu 180-ku, ale veľmi pekné zavretia. Tibor Praštiak 154, Maroš Lacko 124, Peter Tabačák 104 a rovnú stovku zavrel Tomáš Paľa. Pekné. Poďme k výsledkom turnaja. Finále "A" strany pavúka obstarala dvojica Michal Tabačák a Peter Hrdlička. Z víťastva sa nakoniec tešil Peter Hrdlička a postúpil do svojho štvrtého finále za sebou. Michal Tabačák v zápase o tretie miesto nestačil na Tibora Praštiaka. Tibor Praštiak začal celkové finále skvelo. Vyprášil Petra 3:0. V opakovanom finále sa karta obrátila a Peter Hrdlička vyhral 3:0 a tešil sa so svojho štvrtého víťazstva v rade.

Den vtákov sobota 1. apríl priniesla 14. kolo. Trinásť hráčov, štyri 180-ky, jedna 171 a jedno zavretie nad sto. Pekne poporiadku. Začnem zavretím. Zavretie 142 predviedol nenápadne hrajúci, ale v celkovom poradí DLJ 2016/17 Milan Mateček. 171-ku si pripísal Jaroslav Bača. 180-ky si pekne rozdelili štyria hráči Marek Bača, Maroš Lacko, Milan Mateček a Peter Hrdlička. Finále "A" strany pavúka malo rovnakého finalistu ako v predošlom kole. Michal Tabačák aj tentokrát podľahol Tomášovi Paľovi. Finále "B" strany na Michala čakal starý známy Peter Hrdlička. Michal, žiaľ v dobrom zápase na Petra nestačil a obsadil tretie miesto. Finále turnaja prinieslo nečakanú drámu. V prvom zápase Peter zdolal Tomáša tesne 3:2 a hrali sme ďalší zápas. Rozhodnutie o víťazovi priniesol výsledok 3:1 v prospech Petra Hrdličku. Peter tak zavŕšil piate víťazstvo za sebou. Tomáš Paľa obsadil po skvelom výkone druhé miesto.

Pätnáste kolo sa hralo pätnásteho apríla. Na turnaj prišlo 9 hráčov, ktorý boli rozdelený do dvoch skupín. Skupinu Ä vyhral Pavol Líška pred Marekom Bačom a Jakubom Lušim. Štvrté miesto obsadil Martin Húska. Prví dvaja hráči odstúpili z turnaja a tak ďalej popkračovala dvojica Jakub Luši a Martin Húska. V skupine Ô bolo nasledovné poradie 1. Matúš Faglic, 2. Maroš Lacko, 3. Milan Mateček, 4. Martin Ondruš, 5. Milan Húska. Ďalej postupovala dvojica Matúš Faglic a Maroš Lacko. Prvé semifinále vyhral Maroš Lacko keď zdolal Jakuba Lušiho. V druhom semifinále si na zašlú slávu spomenul Matúš Faglic a porazil Martina Húsku. Zápas o tretie miesto rozhodol vo svoj prospech Martin Húska, a tak skončil na treťom mieste. Finále obstarala dvojica Matúš Faglic a Maroš Lacko. S premierového víťazstva v DLJ sa tešil Maroš Lacko. Matúš obsadil 11. druhé miesto v histórii DLJ. Turnaj priniesol jednu 180-ku Marek Bača a jedno pekné zavretie 111 v podaní Martina Húsku.