Štvrté až šieste kolo DLJ 2016/17

27.11.2016 18:19

Štvrté kolo DLJ 2016/17 sme odohrali v sobotu 29. októbra. Prišlo celkom 18 hráčov, čo ma potešilo. Premiéru v turnajoch DLJ absolvoval dolnokubínčan Maroš Lacko. Po dlhšej dobe nás prišiel pozrieť Peter Zarevúcky a Jozef Laštík. V turnaji padli dve, pardón tri 180-ky. Ján Rakús a Miroslav Fiderák hodili 180-ku v hre. Juraj Pribula sa 180-kou naschvál prehodil. V hitparáde zavretia nad sto vyhral Peter Hrdlička 113 pred Jakubom Lušim 106 a Michalom Tabačákom 102. Turnaj vyhral Tibor Praštiak, keď vo finále dva krát porazil Petra Hrdličku a vrátil mu porážku zo semifinále "A" strany pavúka aj s úrokmi. Tretie miesto obsadil pri prvom štarte v sezóne Jozef Laštík.

Piate kolo hrané v sobotu 12. novembra prinieslo najnižšiu tohto sezónnu účasť. Prišlo len 10 hráčov. Hrali sme dve skupiny po päť hráčov. V skupine X postúpili Jozef Laštík, Peter Hrdlička a Milan Mateček. Mimo postupu zostali Milan Húska a Ján Rakús. V skupine Q postúpili Miroslav Fiderák, Marek Bača a Tomáš Paľa. Jakub Luši a Michal Tabačák, žiaľ nepostúpili. Vo štvrťfinále Marek Bača porazil Milana Matečka 3:0 a Peter Hrdlička rovnakým výsledkom Tomáša Paľa. Semifinále prinieslo opäť rovnaký výsledok v oboch zápasoch. Marek Bača zdolal Jozefa Laštíka 3:2 a rovnakým výsledkom porazil Peter Hrdlička Miroslava Fideráka. Miroslav Fiderák obsadil tretie miesto, keď porazil Jozefa Laštíka 3:1. Finále Marek Bača versus Peter Hrdlička sa skončilo jednoznačným výsledkom 3:0 v prospech Petra Hrdličku. 180-ku hodil Miroslav Fiderák. Zavretie nad sto predviedol Marek Bača 116 a Peter Hrdlička 104. Marek pridal aj pekné zavretie 95 čistým bullom.

Šieste kolo nasledovalo z dôvodu preloženia TOP-ky hneď o týždeň v sobotu 19. novembra. Začiatok turnaja sa posunul naspäť na 19.00 hod. a priniesol účasť 15 hráčov. V tejto sezóne debutovali v DLJ Martin Kramer a František Gonda. Turnaj prineisol dve 180-ky v podaní Milana Matečka a Michala Tabačáka. Zavretia nad sto boli tri a stáli za to. Matúš Faglic 121 ukončil čistým stredom. Napodobnil ho Tomáš Paľa, keď čistým stredom zavrel 115. Peter Hrdlička zavrel 120 šanghajom. Finále obsadili momentálne dvaja najvyššie postavení hráči v rebríčku DLJ. Marek Bača porazil Petra Hrdličku a turnaj vyhral. Tretie miesto obsadil nenápadne, ale stabilne hrajúci Milan Mateček.