Desiate až dvanáste kolo DLJ 2016/17

20.03.2017 17:24

Februárové turnaje začali v sobotu 4. februára. Do desiateho kola sa prihlásilo 14 hráčov. Toto kolo prinieslo dve 180-ky v podaní Mareka Baču. Nádherné zavretie 124 (20-54-50) bullom predviedol Jakub Luši. Ešte vyššie 127, nie však také pekné predviedol Peter Hrdlička. Pridal sa aj so 100-kou Marek Bača. Títo traja menovaní aj obsadili stupne víťazov. Jakub Luši si pripísal pekné tretie miesto, keď v zápase o tretie miesto tesne 2:3 nestačil na Mareka Baču. Marek Bača vo finále zaváhal a obsadil druhé miesto. Peter Hrdlička sa tešil z druhého víťazstva v tejto sezóne DLJ.

Druhý turnaj v mesiaci február sme odohrali v sobotu 25. februára. Turnaj priniesol skvelú účasť 18 hráčov. Po dlhšej dobe nás potešil svoju účasťou Vladimír Macko. Prišli aj traja nový hráči z Oravského Bieleho Potoka. Z tejto krásnej hornooravskej obce sa pomaly stáva šípkarská veľmoc. Do turnaja sa ich prihlásilo 8 hráčov. 180-ky nás tento krát obišli a  zavretie nad sto bolo paradoxne len jedno. Predviedol ho Jozef Laštík a to presne 116. Vráťme sa k turnaju. V konkurencii 18 hráčov si pekné tretie miesto pripísal finalista druhého kola tohtoročnej ligy Martin Šangala z Oravského Bieleho Potoka. Finále obsadila dvojica domácich hráčov Jozef Laštík a Peter Hrdlička. Jozef postúpil z "A" strany pavúka a svoju výhodu nevyužil. Prehral oba finálové zápasy a obsadil druhé miesto. Z víťazstva sa radoval Peter Hrdlička, ktorý oplatil prehru Jozefovi z finále "A" strany pavúka.

Dvanáste kolo sme hrali už v marci. V sobotu 4. marca sa do turnaja prihlásilo 12 hráčov. Potešila účasť Pavla Líšku a nášho bývalého extraligového kapitána Stanislava Valentínyho. Jednou 180-kou sa pripomenul netradične Anton Lofaj a Peter Hrdlička. Zavretie nad sto predviedol tradične Jozef Laštík 102 a netradične Maroš Lacko 103. Tretie miesto obsadil Marek Bača, ktorý nezvládol svoje sklamanie z prehry vo finále "A" strany pavúka. Vo finále sa stretla stara známa zvieracia dvojica Líška Hrdlička. Naposledy sa vo finále DLJ stretli 16.11.2013. Vtedy triumfoval Pavol Líška. Tento krát sa história neopakovala. Pavol Líška dvakrát prehral 0:3 a obsadil druhé miesto. Peter Hrdlička tak skompletizoval víťazný hetrik v štvrtej šestine tohtoročnej DLJ.