Vianočná šípka 2016

02.01.2017 18:01

Tento tradičný koncoročný turnaj spojený s kapustnicou sa uskutočnil v piatok 30. decembra 2016. Prihlásilo sa pekných dvadsať hračov, z ktorých sme vylosovali desať náhodných dvojíc. Tieto sme rozdelili do dvoch skupín.

V skupine Ä (éä:) sa z víťazstva tešila dvojica Marek Bača - Anton Lofaj. Postupne porazili Michala Tabačáka - Martina Šangalu 2:0, Jána Rakúsa - Denisa Sládečka 2:1, Petrov Hrdličku a Tabačáka 2:1 a Michala Radu (nastúpil za Mariána Ďuricu) s Jakubom Luši 2:0. Druhé postupové miesto obsadila dvojica Ján Rakús - Denis Sládeček. Tí postupne zdolali Mariána Ďuricu s Jakubom Lušim 2:0, potom Michala Tabačáka s Martinom Šangalom 2:1 a Petrov Hrdličku a Tabačák 2:1. Tretie postupové miesto získala dvojica Petrov Hrdličku a Tabačák. Na postup zdolali Ďuricu s Lušim 2:0 a Michala Tabačáka s Šangalom rovnako 2:0. Štvrté nepostupové miesto obsadili po víťazstve 2:0 nad poslednou dvojicou Ďurica - Luši Michal Tabačák spolu s Martinom Šangalom.

V skupine ˇF (fň :) sa neudialo nič výnimočné čo by zamotalo priebeh turnaja. Kráľmi skupiny sa stala dvojica Juraj Stanko zo Zlatých Moraviec a domáci Pavol Líška. Postupne porazili dvojice Peter Zarevúcky - Jaroslav Bača 2:1, František Gonda - Marti Ondruš 2:1, Juraj Pecho - Tibor Praštiak 2:0 a nakoniec Michal Hradský - Jakub Hábek 2:1. Druhé miesto ukoristili Juraj Pecho a Tibor Praštiak. Zdolali zostávajúce dvojice v poradí Hradský - Hábek 2:0, Gonda - Ondruš 2:0 a Zarevúcky - Bača 2:0. Tretie postupujúce miesto obsadili Michal Hradský a Jakub Hábek. Zdolali zostávajúce dve nepostupujúce dvojice. Gonda - Ondruš 2:0 a Zarevúcky - Bača 2:0. Zarevúcky s Jarom Bačom obsadili štvrté miesto keď zdolali ostatnú dvojicu Gonda - Ondruš 2:0.

Víťazi skupín postúpili priamo do semifinále. Druhí a tretí v skupine sa stretli navzájom v štvrtfinále. 

Prvé štvrťfinále prinieslo pekný zápas a víťazstvo dvojice Petrov Hrdličku a Tabačáka nad dvojicou Juraj Pecho a Tibor Praštiak 3:1. Druhé štvrťfinále prinieslo príjemné prekvapenie. Dvojica Ján Rakús a sviatočný hráč Denis Sládeček prekvapujúco porazili vyhratejšiu dvojicu Michal Hradský a Jakub Hábek v pomere 3:1.

Semifinále číslo jedna prinieslo pre mňa osobne najväčšie prekvapenie turnaja. V dramatickom súboji prekvapujúco vyhrala dvojica Petrov, Hrdlička a Tabačák nad vynikajúcimi Marekom Bačom a a Antonom Lofajom 3:2. Zápas to bol ako sa vraví veru infarktový. Druhé semifinále prinieslo tak isto pekné legy a víťazstvo Juraja Stanka s Pavlom Líškom. S dvojicou Ján Rakús a Denis Sládeček to nemali vôbec ľahké. Výsledok 3:2 hovorí o tom jasne.

Zápas o tretie miesto, súboj sklamaných semifinalistov sa stal korisťou dvojice Marek Bača - Anton Lofaj. Porazili dvojicu Ján Rakús - Denis Sládeček 2:1.

Finále prinieslo pekný a na záver dramatický súboj. Ach tie double a naše zatváranie. Z víťastva sa po výsledku 3:2 tešila dvojica Juraj Stanko a Pavol Líška. Druhé miesto obsadili Peter Hrdlička a Peter Tabačák. Víťazom gratulujem, česť porazeným.

Dvomi stoosemdesiatkami sa prezentoval Pavol Líška z víťaznej dvojice, po jednej pridali Marek Bača a Tibor Praštiak.

Ďakujem všetkým, hlavne sviatočným hráčom :). Skvelej Iboji za kapustnicu a pevne verím, že sa o rok stretneme opäť.