Šestnáste až osemnáste kolo DLJ 2016/17

05.07.2017 09:39

Kolo s číslom šestnásť nám prinieslo účastnícky rekord. Prihlásilo sa rekordných 22 hráčov. Fantastické, keby to tak bolo vždy. Hrali sme v sobotu 22. apríla. V turnaji sa predstavil po prvý krát v DLJ žilinčan Stanislav Repáň. Účasťou prekvapil aj Vladimír Macko a Jan Koller. Rakúšan z Grácu, ktorý momentálne pracuje v Dolnom Kubíne. Stano turnaj vyhral, Jan skončil na 13.-16. mieste. Poďme pekne poporiadku. Marek Bača sa okrem 5.-6. miesta pripomenul jednou 180-kou. Spolu s Marekom obsadil 5.-6. miesto obrovské prekvapenie turnaja Martin"Krno" Kramer. Štvrté miesto si odniesol Peter Hrdlička, ktorý nestačil v zápase o postup do finále "B" strany pavúka na Stanislava Repáňa. Tretie miesto obsadil Milan Mateček. Vo finále "B" strany pavúka Milan potrápil Stana a prehral 1:3. Vo finále čakal Stana Repáňa jeho premožiteľ z "A" strany pavúka Jozef Laštík. Jozef nezopakoval svoj výkon. Žiaľ, po prehrách 0:3 a 2:3 Jozef obsadil druhé miesto.

Jediné májové kolo k nám prišlo v sobotu 13. mája. Do turnaja sa prihlásilo ako inak 13 hráčov. Privítali sme aj nováčika Juraja Lenarta a po dlhšej dobe Pavla Líšku a Antona Lofaja. Jedinú 180 - ku hodil Tomáš Paľa. Zavretie nad sto nás opäť obišlo. Hrali sme 501 D.O. na tri víťazne legy počas celého turnaja. Nováčik Juraj Lenart obsadil 9.-12. miesto. Finále "A" strany pavúka obsadili Pavol Líška a Tomáš Paľa. Z víťazstva a postupu do finále sa tešil Tomáš Paľa. Štvrté miesto obsadil Anton Lofaj, ktorý nestačil na Milana Matečka. Tretie miesto čakalo po dlhej dobe na Paľa Líšku. Milan Mateček bol vo finále, kde ho čakal jeho premožiteľ z "A" strany pavúka Tomáš Paľa. Milan sa veľmi snažil, bojoval, čo to dalo. Nestačil však na skvelého Tomáša Paľa, ktorý si tak pripísal na svoje konto premiérové víťazstvo v DLJ. Toto viťazstvo si za svoju celoročnú snahu Tomáš veľmi zaslúžil. Gratulujem.

Posledné kolo DLJ 2016/17 s poradovým číslom 18. bolo na programe v sobotu 17. júna. Na záver sezóny som očakával veľkú účasť. Prihlásilo sa len 15 hráčov. Poradie hráčov na prvých troch miestach bolo pred turnajom jasné. Bojovalo sa o 4. a 5. miesto v celkovom poradí DLJ. Pred turnajom na štvrtom mieste bol Tibor Praštiak. Odsunúť ho mohli Michal Tabačák a Tomáš Paľa. Zavretie nad sto nás opäť obišlo. Padla len jedna 180 - ka. Hodil ju nikto iný ako Marek Bača. Tomáš Paľa potreboval postúpiť do finále turnaja, aby obsadil celkové piate miesto. To sa Tomášovi nepodarilo a obsadil celkové 6. mietso. Vráťme sa k turnaju. Vo finále "A" strany pavúka sa predstavila dvojica najlepších v tejto sezóne. Marek Bača porazil Petra Hrdličku a postúpil do celkového finále. V zápase o finále "B" strany pavúka sa odohralo "osliarske" derby. Tentokrát triumfovala väčšia skúsenosť nad mladosťou. Michal Tabačák porazil Martina Šangalu. Finále "B" strany pavúka priniesol súboj Michal Tabačák versus Peter Hrdlička. Peter Hrdlička nestačil na Michala Tabačáka a obsadil tretie miesto. To však neskazilo Petrovi radosť z celkového víťazstva v DLJ 2016/17. Finále prinieslo súboj Marek Bača a Michal Tabačák. Marek porazil Michala a pripísal si šieste tohtoročné víťastvo.

Konečné poradie DLJ 2016/17 : 1. Peter Hrdlička, 2. Marek Bača, 3. Milan Mateček, 4. Michal Tabačák, 5. Tibor Praštiak, 6. Tomáš Paľa, 7. Jozef Laštík, 8. Anton Lofaj, 9. Martin Ondruš, 10. Maroš Lacko 

Všetkým gratulujem a ďakujem za pekný 11. ročník DLJ.