Prvé až tretie kolo DLJ 2016/17

25.10.2016 22:42

Úvodné kolo novej sezóny nás zastihlo v sobotu 24. septembra. Prišlo 20 hráčov. Super. Objavili sa dvaja noví hráči z Martina - Hochmann a Vajdel. Prišiel sa ukázať aj môj spolubojovník zo začiatkov Oravskej šípky Jozef "Dodo" Krška. Veľmi som sa potešil. Potešilo ma aj to že až dvanásť hráčov bolo z Dolného Kubína. 180 - tku nehodil nikto. Zavretie nad sto ukázali Ivan Černek 153 a Marek Bača 111. Poďme však k výsledkom turnaja. Tak ako ukončil ostatnú sezónu, pokračoval aj v tejto novej. Turnaj vyhral víťaz DLJ 2015/16 Marek Bača. Vo finále bol na neho krátky Ivan Černek. Tretie miesto obsadil "rýchlik" Milan Špirko zo Sučian. Apropó Dodo Krška, ako vždy prišiel na dve kolá a nakoniec odohral kolá tri a skončil na pozíci 9. - 12.. Stopku mu vystavil Martin Ondruš.

Druhé kolo sa prišlo na nás pozrieť už o týždeň v sobotu 1. októbra. Opäť potešila účasť, až šesťnásť hráčov. Žiaľ, počet Dolnokubínčanov klesol na päť. Škoda, veľmi ma mrzí, že chodí tak málo domácich. Naspäť však k turnaju. Dokonca nás navštívila aj jedna stoosemdesiatka v podaní Mareka Baču. Zavretia nad sto mali podpis hornooravcov Martin Šangala zavrel 150 a Tomáš Paľa 102. Druhé turnajové víťazstvo si pripísal Marek Bača. Vo finále porazil neskutočného Martina Šangalu. Tento najmladší člen mini výpravy hráčov z Hornej Oravy bol skvelý. Vo prvom finále dokonca porazil Mareka Baču. V druhom finále už Marek nič nenechal na náhodu a pripísal si druhé víťazstvo v sezóne. Tretie miesto obsadil Ružomberčan Roman Koma.

Tretio kolo sme odohrali v sobotu 15. októbra. Hneď na úvod hetrik Mareka Baču sa nekonal. V turnaji sa prezentovalo 17 hráčov. Po dlhej dobe si prišiel zahrať Tibor Praštiak. V tomto prípade platilo známe veni vidi vici. Tibor vo finále porazil daľšieho hráča z Hornej Oravy Michala Tabačáka. Finále bolo pekné, ale rozhodli väčšie skúsenosti Tibora Praštiaka. Tretie miesto obsadil Ivan Černek zo Sučian. 180 nás opäť obišla. Prišli však dve 171 v podaní Antona Lofaja a Martina Ondruša. Zavretie nad sto predviedol Michal Tabačák.