SŠF Master číslo 3 v sezóne 2016/17

17.12.2016 09:11

V sobotu 3. decembra sme vycestovali v zostave Marek Bača, Lucia Hrdličková a ja Peter Hrdlička do Brezna na tretí SŠF Master v sezóne 2016/17. To som ešte netušil, že si pripomeniem najkrajší Master z roku 2008. 

Do hlavnej súťaže sa prihlásilo 33 hráčiek a hráčov. Marek Bača príjemne prekvapil a vyhral "A" stranu pavúka. Cestou k víťazstvu porazil aj tretieho hráča slovenského rebríčka Petra Klementyho. Vo finále Mastre Marek začal skvelo. Viedol 2:0 a všetko smerovalo k prvému miestu. Žiaľ, v tej chvíli sa Peter prebral a prekvapenie nedospustil. Prvé finále otočil vo svoj prospech 3:2. V opakovanom finále opäť Marek začal skvele. Viedol 2:1 a stačil len leg k historicky prvému víťazstvu. Peter Klementy využil svoje bohaté skúsenosti a prekvapenie na svoj účet nedopustil. Vyhral 3:2 a tešil sa z celkového víťazstva. Marek obsadil skvelé druhé miesto. Pripomenul tak osem rokov starý úspech Matúša Faglica z 20. septembra 2008. Matúš vtedy obsadil tiež fantastické druhé miesto. Peter Hrdlička obsadil konečné 13. miesto. 

V súťaži žien štartovalo päť hráčiek. Svoju premiéru v tejto súťaži absolvovala Lucia Hrdličková. V prvom zápase zdolala Moniku Mateovú. V ďalších zápasoch nemala toľko šťastia a obsadila pekné 4. miesto.

V súťaži juniorov štartovalo šesť dievčat a chlapcov. Lucia prehrala oba zápasy a obsadila šiestu priečku. Na premiéru v turnaji to v podaní Lucii Hrdličkovej nebolo zlé. Ešte veľa trénovať a dostavia sa aj úspechy.