Liga družstiev SŠF v klasických šípkach 2017 - 1. zápas OŠ D. Kubín - TŠL Trnava 10:9

08.01.2017 13:42

V sobotu 7. januára sme v základnej zostave Marek Bača, Jaroslav Bača, Tibor Praštiak, Anton Lofaj a s náhradníkom Petrom Hrdličkom nastúpili proti Trnafskej šípkovej lige. 

V prvej pätine zápasu Marek a Anton svoje zápasy vyhrali. Jaroslav a Tibor toľko šťastia nemali a ich zápasy sa skončili prehrou. Stav 2:2.

Druhá pätina bola pre nás katastrofa. Všetci ako jeden muž prehrali a TŠL sme posadili na koňa. Stav 2:6.

V tretej pätine sa sa hrajú dva zápasy dvojíc. Rodina Bačovcov vyhrala. Duo dve T - Tibor a Tóno svoj zápas prehrali. Stav 3:7.  

Pred štvrťou pätinou zápasu som sa po dohode s Antonom Lofajom rozhodol striedať. Za Antona išiel do hry Peter Hrdlička. A práve ja som prehral jediný zápas tejto časti stretnutia. Stav 6:8.

Posledná časť stretnutia priniesla víťazstvá Bačovcov a prehru Tibora, čo znamenalo stav 8:9 pre TŠL. Zápas Hrdlička - Petráš rozhodoval o prehre alebo predĺžení. Ukázala sa šťastná ruka pri striedaní a Peter Hrdlička zápas zvládol 2:0 a ponúkol Marekovi Bačovi šancu zabojovať o víťazstvo v zápase. Stav 9:9.

V predĺžení nastúpili dvaja najlepší hráči svojich družstiev Marek Bača proti Róbertovi Pulingerovi. Dramatický a pekný zápas nakoniec Marek zvládol 2:1 a vybojoval pre nás cenné víťazstvo 10:9.

Body : M. Bača 4,5 b., J. Bača 2,5 b., Praštiak 1 b., Lofaj 1 b., Hrdlička 1b. - Pulinger 4b., Petráš 2 b., Kurovský 1,5 b., Ježík 1,5 b.